Starta egen skönhetssalong

Det finns många anledningar att starta ett eget företag – du blir din egen chef, bestämmer din lön och dina arbetstider. Så varför inte starta en egen skönhetssalong?

19-åriga Josephine Winsth tröttnade på att söka jobb och bestämde sig istället för att utbilda sin inom skönhetsvård och har idag öppnat en alldeles egen skönhetssalong i Åseda, vilket du kan läsa mer om här. Men om du vill göra som henne måste du först bestämma dig vilken typ av salong du vill öppna. Kanske en där du kan behandla med effektiv diodlaser för hårborttagning eller kanske en som fokuserar mer mot Spa-behandlingar så som massage och kroppsinpackningar?

Bli framgångsrik

Visst är det många som misslyckas med sina affärsidéer första gången de startar upp sin verksamhet, så att tro att man ska bli framgångsrik på första försöket är nog mer ett drömscenario än en verklighet. Dock är det vissa som lyckas. Till exempel så skriver SvD om en tjej som hade planerat att starta just en skönhetssalong men som istället kom att bli ett hudvårdsföretag i mångmiljonsklassen – så en lärdom att ta till vara på är att inte vara alltför inlåst i en viss affärsidé om möjligheten finns att bli framgångsrikare inom ett annat område i samma genre.

Att tänka på

Något som är av absolut största vikt när man pratar om skönhetssalonger är kundkretsen, och kundernas lojalitet. Därför är det viktigt att inte göra som den amerikanska salongen som blåste sina kändiskunder på pengar genom att stjäla deras kontoinformation och inkassera drygt 1,5 miljoner svenska kronor på deras bekostnad. Dock avslöjades detta som tur var och nu riskerar salongens ägarinna att dömas till fängelse i upp till 25 år skriver DN.