Mot ett hållbart förhållande

När det kommer till parförhållanden så är det en konst att få det att fungera. En konst som kräver att vi kämpar och vill att det ska fungera. Men det finns många tips på hur vi kan jobba. 

I tidigare artiklar har vi prata om vikten av att rädda ett förhållande i tid genom att gå i terapi. Att gå i terapi är något som blir allt vanligare och även något som fler inte känner som skam och nederlag utan som tvärt om, att man är stark som vågar satsa. Nu ska det handla om vad du kan tänka på för att undvika ett terapisamtal.

7 gyllene regler

Lär känna varandra och lär er allt om vad ni gillar och ogillar, och era önskningar och drömmar.

5135200-happy-sunI en artikel från SvD tar de upp att det finns sju regler som man ska tänka och utgå ifrån för att få ett så lyckat och bra förhållande som möjligt. Det första tipset som står i citatet kan tyckas självklart, men det är viktigt att ni är ärliga mot er själva och mot varandra för att det inte ska bli komplikationer längre fram i förhållandet då ni vill olika. Vidare är det viktigt att prata med varandra, fokusera på det positiva och att arbeta med era problem. Som tröst så finns det inga förhållanden som är perfekta, vilket vore ganska läskigt om det vore så. Så tänk på att alla förhållanden är olika och sluta jämför er med andra. Och glöm inte att den bästa som finns är att visa vad man tycker om den andra.