Konferens mitt ute i det gröna

Det kan vara skönt att ibland komma bort från storstadens stress och press, för att mitt i vardagen åka ut på landet med jobbet och sköta sitt jobb. Exempelvis om man ska ha en tandläkarkonferens i Göteborg kan man göra den på en herrgård på landet istället för mitt inne i stadens centrum. Att ha en konferens på sådant sätt gör att man i princip måste sova över, och det bidrar i sin tur att man både får jobba och ha roligt med sina arbetskamrater. En herrgårdskonferens kan också bidra till att man lär känna varandra mycket bättre, kanske så bra att man börjar umgås efter arbetstid. Herrgårdskonferens är inte bara till för att arbeta, utan för att också göra annat såsom att lyssna på musik.

 

Orangeriet vid Skebo herrgård har blivit ny, fast spelplats för musikfestivalen Sommarnattens toner som tidigare varit spridd mellan olika platser i Roslagen.

Herrgårdserbjudanden

Vad kan då en herrgård erbjuda? Ja, förutom vacker natur och tystnad från storstadens buller, finns det ofta mycket man kan göra på en herrgård. Vissa herrgårdar har byggt upp spaanläggningar, liksom att man ofta kan få leka olika lekar och äta goda maträtter. Vissa gårdar har till och med en egen vingård, där man kan få prova på att få tillverka och se hur själva vinprocessen går till. De gårdar som har djur brukar också låta sina besökare få träffa djuren, och kanske till och med mata dem. Så en herrgård är egentligen inte bara till för en arbetsplats, utan också för den enskilde privatpersonens och denne partner med familj!