Förändringar för fysisk och psykisk hälsa

hälsaDet psykiska och fysiska måendet hänger samman och det gäller att göra förändringar på båda plan för att kunna få en balans i livet. Börja jobba för en bättre självkänsla och medkänsla, motionera för en friskare och slankare kropp samt ha koll på kosten genom planering.

Att ha god hälsa både fysiskt och psykiskt är det viktigaste som finns. Men det är lätt att hamna i beteenden som inte är bra, som både märks mer och mindre. För att komma undan från detta gäller det att bestämma sig en gång för alla och göra förändringar i livet som känns rimliga för dig. Förändringarna måste vara genomförbara och långsiktiga för att ha verkan.

Compassion

I Dagens Nyheter kan man läsa om Compassion – övningar i medkänsla och självkänsla som kan öka välmående och känslan av trygghet. Eftersom hälsan är både fysiskt och psykologisk borde fler inse vikten av att göra det. Man borde bli bättre på medkänsla både för oss själva och för andra, vilket kan hjälpa oss att fatta klokare beslut i livet. Begreppet Compassion handlar om ett nytt sätt att bemöta svåra tider i livet, där man förändrar attityd gentemot sig själv och mot andra genom att visa medkänsla och omtanke även i svåra tider.

Sund kropp

Sedan är såklart en central del i välmående att motionera och äta bra mat. Med kosttillskott från https://www.vitaepro.se/ kan man få i sig en väsentlig del av de vitaminer och mineraler som man lätt kan missa genom kosten. Sedan gäller det att äta rätt mängd proteiner och grönsaker och minska på intaget av snabba kolhydrater, alkohol och socker. Många bär på några extrakilon och drömmer om den där sunda slanka kroppen, vilket man kan få med ganska enkla medel. Det gäller bara att bestämma sig. I Expressen kan man läsa om hur positivt promenader faktiskt påverkar kroppen, ta en varje dag för att känna skillnad snabbt.

Planering är a och o

Varför går hälsotänket ofta åt skogen? Många tänker att de ska äta nyttigare, motionera och vara snällare mot sig själva, men ingenting händer. Det handlar om att vi är för dåliga på att planera, skriver Aftonbladet. Gör såhär för att komma på rätt väg:

  • Planera alla inköp.
  • Satsa på färgglad mat.
  • Jobba med psykisk hälsa.
  • Släng onyttig mat.
  • Handla inte hungrig.
  • Glöm inte vardagsmotion.