Fler mår dåligt över utseendet

Utseendefixeringen är hög i dagens samhälle och detta har fått många unga att må dåligt. Det är framförallt genom reklam och medier som vår fixering växt fram och nu tycker många att det är helt okej att faktiskt göra något åt sitt utseende genom skönhetsingrepp.

5872962-beautiful-woman-with-diamond-engagement-ring

Missnöjet med den egna kroppen ökar i hela västvärlden och störst problem är det bland unga, skriver svd.se. Flertalet studier från olika delar av västvärlden visar att det är många som mår dåligt över att de inte har det perfekta utseendet. Detta missnöje kan leda till depressioner, dålig självkänsla, ångest och ätstörningar. Problemet finns dock inte bara bland de unga eftersom studier visar att 60 procent av alla vuxna män är missnöjda med sin kropp. Men det är bland de unga som den psykiska ohälsan och missnöjet ökar mest.

Reklam bidrar

En utav anledningarna till att många känner sig missnöjda med sitt utseende och känner en press på att vara snygga är att det råder en oerhörd utseendefixering i samhället just nu. Det är framförallt i reklam och medier som vi matas med en orimligt och overklig bild om hur vi bör se ut. Det rapporterades här om veckan om en undersökning som gjorts på svenska reklamannonser och där framgick det att de som syntes mest i reklam var:

Mer okej med skönhetsingrepp

När man vill förbättra något i ens utseende kan man börja fundera över att genomgå någon form av plastikoperation och det är fler som är okej med det i dag än det var förr. Nästan var femte kvinna skulle faktiskt kunna tänka sig att göra ett skönhetsingrepp. Rapporter visar också att antalet svenskar som plastikopererar sig ökar. Ofta handlar det om ett mindre ingrepp som exempelvis ett lyft av hängande ögonlock. Dessa typer av operationer går väldigt snabbt och kan göras hos kliniker som ogonlocksakademin.se, som specialiserar sig på just det ingreppet. Det är just dessa ”light-ingrepp” som står för den största ökningen i Sverige. Framförallt är det icke kirurgiska ingrepp som fullkomligt exploderat och nu är det inte alls ovanligt att få botox och fillers injicerade, rapporterar Dagens Nyheter.